lørdag den 23. juli 2011

Østeuropas Paris

Vi er nu ankommet til Budapest, en dag tidligere end planlagt (det vil sige at vi ankom i går aftes) efter et lidt skuffende døgn i Bratislava.
Vi har stadig regnvejr uanset hvor vi tager hen, men vi er i det mindste havnet i en af de flotteste (og største) byer indtil videre.
Vi har skiftet hostel fra i nat, da vi var havnet på nok det mærkeligste hostel jeg har set i mit liv, og er nu havnet et lidt hyggeligere sted, på Pest siden af floden.

I toget igår mødte vi nogle amerikanske fyre, og en fra Argentina, der bor i nærheden som vi måske skal mødes med senere. Vi har det stadig godt, og vi føler os rige som konger i et land hvor man hæver 15000 i banken, når man bare lige skal have lidt mad.

Her kommer lidt billeder fra den første dag i Ungarn.









torsdag den 21. juli 2011

Godmorgen, Bratislava

Natten i nat foregik i et tog i øverste køje, med en gammel mand og en gut fra australien.
Det var dejligt at få lidt søvn, men da vi vågnede opdagede vi at vores tog var blevet fire timer forsinket i løbet af natten..
Da vi endelig ankommer til bratislava bliver vi meget hurtige enige om at vi nok enten er kørt forkert, eller er havnet i europas mindste hovedstad.. det viser sig at være det sidste.
Vi mødte en svensk fyr på stationen ved navn Ludvig som vi brugte det meste af dagen sammen med, og som også valgte at bo på vores hostel. Efter at have brugt hele formiddagen på at udforske byen på egen hånd, følger vi en gratis bytour rundt, og får set resten samtidig med at vi får lidt baggrundshistorie.
På touren møder vi samtidig en anden dansk fyr der også bor på vores hostel, så vi er ikke helt ensomme i bratislava.
Vi har dog valgt kun at overnatte en nat i byen, da den er usandsynligt lille.
I morgen tager vi uden for byen for at se den eneste attraktion vi mangler, nemlig Devin Castle.

Manden i den blå regnfrakke er Ludvig :D









Dagen igår

Som lovet kommer der lige lidt billeder fra resten af dagen i Krakow. Dagen brugte vi i det jødiske kvarter, og aftenen brugte vi nede ved floden. Der følger et indlæg om den første dag i bratislava.

- og så lovede jeg at uploade et billede af frederiks tå, som han påstår er i bedring.








onsdag den 20. juli 2011

Sidste dag i Krakow

I dag er den sidste dag vi tilbringer i Krakow. Derfor bliver dette også den sidste blog herfra.
Dagen i dag startede med en English-breakfast oppe i centrum, sammen med to danskere vi har mødt på vores hostel. Efterfølgende var vi i supermarkedet og købe ind til vores overnatningstog, og til i løbet af dagen.
Planen i dag lød på at vi ville starte i det jødiske kvarter, men det var det polske vejr ikke enig i, og da jeg har skaffet mig regnslag uden ærmer søgte vi i stedet ly i et storcenter.
Da det stoppede med at regne, gik vi på et lille traditionelt polsk marked og købte lidt hindbær.

Nu er vi tilbage på hostel, og satser på at nå det jødiske kvarter senere i dag. Hvis vi gør det, dukker der nok lidt billeder op i morgen.

Slut fra polen, næste stop: bratislava!

Her følger lidt billeder fra den sidste dag i Krakow: 

(Det 2. billede forestiller Krakow nok mest skumle bar)









Lidt til ægget

Dagen i går (den 19.) valgte vi at bruge på krakows nok største turistattraktion, og polens nok største hul i jorden, nemlig saltminen i wieliczka.
Vi havde en ærkepolsk guide, der i bedste polakstil snakkede helt fantastisk engelsk, så alle var helt med på hvad han snakkede om....

Det er et fantastisk sted, selvom man får ting at vide som "de træbjælker der holder minen sammen, 100 meter under jorden, er faktisk tohundrede år gamle!".
Vi har det godt, og i morgen skal vi for første gang prøve at sove i en seng - i et tog. Vi tager nemlig til slovakiet! Her er lidt billeder fra turen til - og i saltminen.







mandag den 18. juli 2011

Bag jerntæppet

Nu er frederik og jeg i polen, og har haft en dejlig dag! Rejsen herover foregik i et tog i bedste harry potterstil med privatkupéer. Vi har ikke fået den bedste nattesøvn, men den var gratis!
I morges fandt vi vores hostel, og det ser meget fornuftigt ud.
Dagen i dag er foregået med at vi har fulgt et turistkort byen rundt og kigget på alle de gratis attraktioner, derudover har vi spist på en traditionel ukrainsk restaurant.

Rejsen foregår nu på egen hånd for mig og frederik, og vi glæder os allerede som små børn til resten af turen! Her kommer lidt billeder fra Berlin og rejsen ind i polen.






søndag den 17. juli 2011

Knut er død!

Vi var i zoologisk have i går! Det var en fantastisk oplevelse selvom, som min mor pointerede, knut jo er død. Resten af dagen foregik på indisk restaurant på kastanjeallé.




Pølsernes by

Så er vi ankommet til turens første stop, nemlig Berlin. Dagen har forløbet meget roligt med en masse køren i tog og en helvedes masse Uno! Og vi ankom til Berlin ved 5 tiden for at mødes med vores venner Zoe og Joachim.
Aftenen har budt på nogle gåture rundt i lokalområdet, frossen yoghurt og pølser :D
I morgen håber jeg at vi skal i zoologisk have!